Panzanella met halloumi
Quick bites & slaatjes · 06. augustus 2021
Ik vind het soms gek hoe bepaalde gerechten die vroeger als "armeluiskost" werden beschouwd nu uitgegroeid zijn tot vermaarde klassiekers in de keuken. Dit geldt alvast voor deze Italiaanse lekkernij, namelijk Panzanella. Mits toevoeging van een eigen persoonlijke touch, zette ik dit pareltje voor het eerst op tafel!

Griekse orzosalade met kip
Pasta · 14. juli 2021
De zomer mag dan nog even op zich laten wachten, ik haal het zonnetje toch al even in mijn keuken piepen! Dat doe ik mits deze heerlijke en gezonde Grieke orzosalade met gegrilde kip en tzatziki. Een echte smaakexplosie, dat is beloofd!

Melanzane
Ovenschotels & quiches · 20. juni 2021
Melanzane is wellicht niet de exacte term voor dit gerecht want het is niet vegetarisch, er kwam geen parmezaan aan te pas en ik heb me niet beperkt tot aubergine. Maar, laten we het erop houden dat er sprake was van een tikkeltje 'dichterlijke vrijheid' in de keuken en ik hoe dan ook rekening moet houden met manlief zijn panische angsten wanneer het vega-dishes betreft. Nevertheless, een heerlijk staaltje summer on a plate, jawel!

Macaroni met zalm
Pasta · 20. juni 2021
Ik ken eigenlijk niemand die geen pasta lust en ook hier thuis wordt quasi elke pastadish toegejuichd. Dus, wanneer ik even op safe wil spelen, weet ik steevast waarvoor gekozen. The clue bestaat erin om voldoende variatie in te bouwen. En, dat deed ik alvast even met deze variant op de traditionele mac&cheese.

Tagliatelle met duo van asperges en zalm
Vis · 15. april 2021
Mijn laatste gerecht deelde ik met jullie in de winter en inmiddels deed de lente alweer zijn intrede! Een hele poos geleden dus... Ik besloot de spits dan maar meteen af te bijten met een gerecht waarbij een typisch voorjaarsingrediënt de hoofdrol speelt, namelijk de overheerlijke, smaakvolle asperge.

Vis · 07. december 2020
Nu en dan lees ik dat het sterk aangeraden wordt om op zijn minst 1 keer per week vis te eten. Nu, tegenwoordig lees je voedingsgewijs heel wat en is het niet altijd evident te bepalen wat je nu beter wel of niet eet, in welke mate je de dingen mag eten, etc. Maar een lekker stukje kraakverse vis, daar zeg geen neen tegen! Deze heerlijke schelvishaasjes kon ik dan ook onmogelijk laten liggen tijdens mijn laatste bezoekje aan de viswinkel...

Wraps · 30. november 2020
Mijn eerste Mexicaans getinte gerecht is hierbij official! Mexicaans gevulde wraps, ofwel Enchilada's. Ik ga hierbij niet beweren dat dit het klassieke recept is, maar de Mexicaanse ingrediënten en kruiden zijn alvast alom vertegenwoordigd! De jalapeñopepers liet ik echter wel achterwege ...

Ovenschotels & quiches · 17. november 2020
Geen bechamelsaus, noch de gezondere variant met bloemkool! Echter, een alternatief met een vergeten groente, namelijk knolselder. Aan alle knolselderliefhebbers: you'll love this!

Vis · 16. november 2020
Van alle manieren waarop je zalm kan eten, blijft een gebakken vers zalmfiletje wellicht nog steeds mijn all time favorite! En in combinatie met dit plantaardig roomsausje met spinazie en een pittig crunchy crust, komt de vis ongetwijfeld tot zijn recht.

Quick bites & slaatjes · 01. november 2020
Zoet of hartig? Een hartverscheurende keuze, maar dan ga ik toch voor hartig! Maar, wat als je het beste van 2 werelden kunt combineren?! Dat is alvast meer dan geslaagd met deze gegrilde peertjes met brie, gehuld in een Prosciuttojasje.

Meer weergeven