Ontbijt

Ontbijt · 03. november 2019
Frangipanedeeg is voor mij zowat de guilty pleasure bij uitstek. En daarom zijn deze croissants een godsgeschenkje op zaterdagmorgen! Mits een beetje prepping heb je ze zo op de ontbijttafel gezet. En dan rest je enkel maar nog het volgende: genieten!

Ontbijt · 21. februari 2019
Broodpudding is wellicht een van die weinige bakrecepten die ik haast maandelijks opnieuw maak. De oplossing bij uitstek om die oude restjes brood een nieuw - smaakvol - leven te geven.

Ontbijt · 13. juni 2018
Sunday morning equals brunch time ! Althans toch bij ons ... Dan lusten we graag een hartig 'ontbijtje' en op zondag mag het al eens wat meer zijn dan koffiekoeken, toch? Inspiratieloos? Nou dan heb ik voor jou het ideale recept, dat je trouwens naar hartenlust kunt aanpassen.

Ontbijt · 27. mei 2018
Het seizoen van de aardbeien is reeds volledig aangebroken en hoewel ik ze, op hun zoetst, puur natuur super lekker vind, vind ik ze verwerkt in confituur ook altijd tot hun recht komen. En je eigen home made confituur op de ontbijttafel, dat heeft toch altijd dat tikkeltje extra, vind je niet? Benieuwd hoe snel en eenvoudig je zelf enkele potjes bereiden kan? Neem dan snel een kijkje!

Ontbijt · 17. mei 2018
Waar ik vroeger tot de laatste minuut bleef liggen, mijn wekker reeds 10 keer opnieuw had afgedrukt om toch nog enkele minuten langer te kunnen luieren, draait tegenwoordig alles om plannen! Mijn huidige wekker, onder de naam van Olivia, draagt hier ongetwijfeld een grote bijdrage aan toe. Minder slaap gaat voor mij ook vaak gepaard met een groter hongergevoel die ik met de beste wil van de wereld niet negeren kan! En vlug wat meegraaien vanuit de broodkast of mij laten verleiden door een...

Ontbijt · 17. mei 2018
Hmm, toch niets zaliger dan de geur van vers gebakken krentenbollen op zondagmorgen ! Deze broodjes heb ik gebakken toen ik nog maar eens halfvolle pot platte kaas staan had waarmee ik niet onmiddellijk wist wat aangevangen. Met enkele doelgerichte zoekcriteria via Pinterest, kwam ik al snel het volgende receptje tegen: Ingrediënten 250 gram kwark 250 gram bloem 100 gram krenten 2 eieren 1 zakje vanillesuiker 1 snufje zout 1 tl. kaneel (of naar smaak) 1/2 zakje bakpoeder 1 el olie (vb....