Vlees

Vlees · 03. april 2020
Kip wordt beschouwd als een gezonde keuze wat vlees betreft. Laag in verzadigde vetten maar tevens een bron van vitamines en eiwitten. En bovendien ontzettend lekker! Maar dat hangt natuurlijk van de bereidingswijze af, en ik durf te wedden dat dit pareltje alvast bij menig in de smaak zal vallen...

Vlees · 03. februari 2020
Hespenrolletjes, wie kent ze niet? Zowel met witlof als met prei worden ze van heinde en verre geliefd. Althans, is dit bij mij toch het geval! Maar zo nu en dan breng ik graag een tikkeltje verandering in die vermaarde klassiekers. En dat is ontzettend goed gelukt met deze kruidenroom...

Vlees · 08. januari 2020
De feestdagen zijn voorbij en de traditiegetrouwe eetfestijntjes waarbij volop gekozen wordt voor fondue, raclette en gourmet zitten er wellicht voor de meesten ook op. Maar gourmetten kun je volgens mij prima op eender welk moment van het jaar doen! Dus hierbij reeds 3 ideetjes die ik zelf op tafel bracht.

Vlees · 25. november 2019
Welgeteld 1 maand voor Kerst en ik ben al volop in de feeststemming wat het kokerellen betreft. Deze kerstrollade omhult een heerlijke, kleurrijke vulling. Ze werd geserveerd met gevulde, smaakvolle Kastanjechampignons, to die for!

Vlees · 06. november 2019
November kick-off en het wordt officieel fris daarbuiten! Met een verlengd weekendje in het vooruitzicht had ik ontzettend veel zin om te kokerellen. En met 3 druilerige dagen in't verschiet was dat maar goed ook. Stoofpotjesweer bij uitstek! En jawel, de butternut was weer van de partij...

Vlees · 27. oktober 2019
Een feestelijke kiprollade met een smaakvolle farce en dit in combinatie met een zoete butternutcrème vergezeld door een verrukkelijke champignonmix en een romig witloofsausje! De toon is gezet, is het niet?

Vlees · 13. oktober 2019
Zijn er stoofvleesliefhebbers te bespeuren? Ja? Nou dan heb ik voor jullie het ideale receptje klaarstaan, namelijk botermalse varkenswangetjes in een overheerlijk, vingerlikkend, biersausje om u tegen te zeggen. Bourgondiërs, u bent gewaarschuwd...

Vlees · 26. augustus 2019
De 3de - en hopelijk laatste - hittegolf is volop bezig en hunkert mijn hongerig, knagerig maagje naar lichte, zomerse, verfrissende kost. Niet de befaamde tomaat-garnaal, maar een even lekkere variant met kip en avocado, kwam hier gisterenavond bij ons op tafel.

Vlees · 21. mei 2019
Wederom een eenvoudig - doordeweeks - recept, met net dat tikkeltje meer om je smaakpapillen te blijven triggeren. Met een minimum aantal ingrediënten heb je dit heerlijke stamppotje zo op tafel gezet!

Vlees · 03. februari 2019
Kippengehakt geniet mijn voorkeur boven alle types gehakt dat je in de winkel kunt terugvinden. En omdat je ze heus niet bij elke slager kunt kopen, kijk ik er des te meer naar uit om ermee aan de slag te gaan. En ik kan je vertellen, het kwam in dit gerechtje zonder enige twijfel tot zijn recht !

Meer weergeven