Concept Flo's Food Corner

Zoals ik reeds aanhaalde op mijn homepage, ben ik een working mom met een passie voor eten, koken en water (inmiddels heb ik de smaak, voor het lopen, ook te pakken gekregen) en ontbreekt het mij, en wellicht velen onder jullie, aan de nodige tijd om altijd alles tijdig klaargestoomd te krijgen.

 

De eerste weken na mijn moederschapsverlof heb ik de draad van het 'gewone leven' opnieuw volledig opgepikt waarbij ik na slechts 2 à 3 weken moest vaststellen dat ik mijn planning toch zou moeten bijschaven. Het begon uiteraard met de alom gekende hamvraag: "Wat eten we vandaag?" Nadien ging ik steevast, na de kantooruren, richting de slager, de groentenwinkel of het buurtwinkeltje om mijn inkopen te doen om vervolgens Olivia op te pikken bij de onthaalmoeder om dan finaal huiswaarts te trekken. Wanneer ik dan alle ingrediënten bij elkaar gesprokkeld had (wat er soms behoorlijk veel waren) begon ik met het koken. Tegen 20u30 konden we aan tafel waarbij ik, reeds ontmoedigend, de berg afwas vanuit mijn ooghoek aanschouwde. En oh ja, dan mag je niet vergeten de "parent chores" er ook nog niet opzitten!

 

Kortom, het werd best wat te veel. Even tot je zinnen komen, hoe kort dit momentje ook maar duurt, is essentieel!

 

Conclusie: de gemakzuchtige toer op en beroep doen op meeneemmaaltijden? Had uiteraard gekund, maar ligt helemaal niet in mijn aard.

Ik koos er namelijk voor het over een andere boeg te gooien, namelijk op zoek gaan naar enkele pijlers waarop ik mij volledig wens te concentreren en waar ik me goed bij voel en volledig achter sta.

Je hoeft heus niet alles te veranderen, maar mits enkele aanpassingen aan je huidige levensstijl kun je het jezelf aardig wat vergemakkelijken. 

 

Toen ik voor mezelf de prioriteiten moest bepalen, werd ik me ervan bewust dat, de door mij vooropgestelde pijlers, wellicht voor heel wat working moms dezelfde zullen zijn:

  1. Gezond en gevarieerd koken
    Gezond is een breed begrip. Ik sluit weinig ingrediënten uit en ben ervan overtuigd dat je alles mag en kan eten zolang je het met mate doet. Ik houd bijvoorbeeld ontzettend veel van ovenschotels. Ze bieden voor mij de ideale troost tijdens de kille herfts- en wintermaanden. Hoewel dit wellicht - voor velen - niet onder de noemer 'gezond' gaat, staan ze bij ons wekelijks op het menu. Gezond eten gaat er bij mij niet om dat je jezelf alles gaat ontzeggen en alle vormen van koolhydraten, vetten, suikers, ... ontwijkt. Gezond eten betekent bewuste keuzes maken met het oog op variatie waarbij je de ene dag kiest voor een - laten we zeggen - ovenschotel met bechamelsaus en 's anderendaags eerder opteert voor een quinoslaatje met geroosterde veggies. Verandering van spijs doet eten en daar geloof ik rotsvast in.
  2. Een aanvaardbare bereidingstijd
  3. Een maximum aantal ingrediënten
  4. Een maximumbudget 

Vanuit deze 4 principes ben ik vertrokken en koos ik voor de volgende 3 pijlers - gebaseerd op het working mom beginsel:

  1. Low budget
  2. Less is more
  3. Savory simplicity

En uiteraard met als doelstelling, aan jullie, eenvoudige maar toch smaakvolle gerechten te kunnen voorstellen, want geloof me vrij: "Eenvoud is onuitputtelijk". 

 

Maar op mijn blog zul je, naast de recepten gebaseerd op bovenstaande principes, ook andere gerechten terugvinden die al dan niet wat meer tijd en/of ingrediënten vereisen. Dit afhankelijk van de inspiratie en de gelegenheden die zich voordoen.   

 

Liefs Flo