· 

Puntpaprika met spinazie, zalm en parelcouscous

Voorbereidingstijd

5 minuten

Bereidingstijd

10 min. + 15 min. oven

Totale tijd

30 minuten


Puntpaprika met spinazie, zalm en parelcouscous

Nu ik parelcouscous in huis gehaald heb, kan ik niet anders dan het regelmatig op tafel te brengen. Verandering van spijs doet eten. Ik varieerde er reeds op los met diverse graan - en pastasoorten. Maar er zijn nu eenmaal heel wat zaken om uit te proberen dat het haast onmogelijk wordt alles bij te benen. De parelcouscous is qua textuur en smaak geheel verschillend i.v.m. de traditionele couscous. Dit had ik enigszins verwacht, maar je moet het toch even zelf geproefd hebben om het te kunnen vaststellen. Desalniettemin, zeer lekker!

 

Vorige week maakte ik het klaar in saladevorm, in combinatie met geitenkaas. Deze week vulde ik er enkele puntpaprikaatjes mee met hierbij nog wat verse spinazie en gerookte zalm. Heerlijk en een perfect maaltje wanneer je weinig tijd hebt en waarvoor er een miniem aantal ingrediënten vereist is. Perfect!

Ingrediënten voor 3 puntpaprika's (6 gevulde helften):

 • 3 puntpaprika's (rood en/of geel)
 • 1 zakje parelcouscous
 • 250 à 300 gram verse spinazie
 • 150 gram gerookte zalm
 • Romatomaatjes
 • 1/3 courgette
 • 1 el groene pesto
 • Gemalen kaas
 • Italiaanse kruiden
 • Basilicum
 • Peper en zout

 

Puntpaprika met spinazie, zalm en parelcouscous
 1. Was de paprika's, halveer ze en verwijder de zaadlijsten.
 2. Was de spinazie, laat uitlekken (verwijder vooreerst de grote steeltjes).
 3. Stoof de spinazie, met een geplet teentje look of een teentje look dat je spiest op een vork en wat inkerft, tot het volledig geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
 4. Giet de geslonken spinazie in een vergiet en druk het overtollige vocht eruit.
 5. Kook de quinoa, volgens de verpakking, mits toevoeging van 1/2 groentebouillonblokje in een ruime hoeveelheid water. Giet af en laat uitlekken.
  Doe de inhoud hierna zo snel mogelijk in een kom, omdat de couscous snel dreigt te plakken en je het nadien moeilijk uit elkaar kan halen.
 6. Voeg de spinazie toe aan de couscous.
 7. Snijd 1/3 of 1/2 courgette in kleine stukjes (afhankelijk van de grootte van jouw courgette) en stoof dit aan in een pannetje, tot de blokjes bijna zacht zijn.
  Breng de courgette op smaak met wat peper, zout en Italiaanse kruiden.
 8. Snijd een 8-tal romatomaten in kleine stukjes (of gebruik een andere type tomaat dat je in huis liggen hebt). Ik nam romatomaatjes omdat ze vol van smaak zijn. Minder zoet weliswaar dan de kerstomaatjes. Meng ze onder de couscous.
 9. Snijd 150 gram gerookte zal in fijne snippers en voeg ook dit toe, samen met de gestoofde courgettestukjes.
 10. Breng het geheel op smaak met wat peper, zout, basilicum, Italiaanse kruiden en 1 el pesto (ik nam de resterende kant-en-klare pesto die ik nog in de koelkast had staan).
 11. Omdat ik nog een bieslookplantje had staan, voegde ik ook dit er nog aan toe, voor wat extra smaak, maar dit is zeker geen must.
 12. Vul de paprika's op met de vulling, strooi er nog wat kaas over (light gemalen kaas of gratinkaas).
 13. Plaats dit in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende een 15 à 20 minuten.
 14. Serveer met een slaatje.

Enjoy!

Reactie schrijven

Commentaren: 0