· 

Lasagne met tomaten-ricottasaus

Voorbereidingstijd

15 min. groente snijden

Bereidingstijd

30 min. bereiden + 30 min. in de oven

Totale tijd

1h15 minuten


Lasagne met tomatenricottasaus

Hihi, hier ben ik weer! Enige tijd geleden was ik - naar mijn mening - best goed bezig. Ik had precies meer tijd om handen om te kokerellen, te experimenteren en bijgevolg te posten, maar dit is er de afgelopen weken - tot mijn grote spijt - niet meer van gekomen. Waarom niet? Nou, omdat we namelijk volop bezig waren met de verhuis.

 

Het zetten van onze handtekening bij de officiële aankoop was uiteindelijk niets, het effectief verhuizen daarentegen ... Wist je dat verhuizen een aanzienlijke hoge plaats krijgt binnen de top 10 zaken die het meeste stress, op relatief korte tijd, geeft? Jup, dat kan ik nu wel beamen! Tjonge wat was ik moe na een slopend weekendje heen-en-weer-gerijd, opruimen, meubels in elkaar steken, alles bijeen zoeken, wennen aan een nieuwe omgeving, ... Noem maar op. En helaas hadden we ook alles behalve geluk met het weertje. Tig regenbuien een een driftige, impulsieve storm hebben ons zeker niet gespaard. Gelukkig is dat alvast van de baan.

 

De afgelopen week stond vooral in het kader van onze nieuwe woonst zo snel en zo goed mogelijk als het kon in te richten om er bijgevolg een knusse stek van te kunnen maken.

 

Maar zoals vaak is alle begin moeilijk en zullen er nog enkele weken en misschien wel maanden over gaan alvorens we het huis volledig naar onze hand hebben kunnen zetten. Het parket wordt heel binnenkort gelegd en tevens staat een bezoekje aan een meubelwinkel ook nog op onze to-do-list om er een aantal supplementaire kasten aan te schaffen.

Hierna zijn we van plan om op een aantal plaatsen een extra likje verf aan te brengen. Ook een aantal bezoekjes aan het containerpark zullen we niet kunnen ontlopen. Geen idee dat men op zo'n, relatief, korte tijd zo veel spullen kon houden waarvan we eigenlijk reeds lange tijd geleden afscheid hadden moeten nemen. Er huist wellicht een kleine verzamelaar in elk van ons... Of, doen enkel wij dat?!

 

Nou, goed, mocht ik willen, kan ik er een gehele blog aan wijden en kan ik zelf een korte guidetoer voorzien wat onze nieuwe woonst betreft, maar dat houd ik wel voor een ander keertje. Althans, dat is, als jullie er behoefte aan mochten hebben!

 

Afgelopen weekend was ik echt compleet k.o. en had ik weinig tot nergens zin in. Maar mealprep Sunday was aangebroken en ik wist dat ik ontzettend zou balen wanneer ik op maandagavond thuis zou komen en nog zou moeten kokerellen. Dus besloot ik de handen alsnog uit de mouwen te steken en koos ik voor easy peasy comfort food. Namelijk, een heel eenvoudige variant op de klassieke lasagne. Niet alleen heel lekker, maar ook een stuk gezonder dan de befaamde klassieker met bolognese- en bechamelsaus.

 

Ik maakte bovenstaand recept reeds enkele keren, maar was er nooit eerder toegekomen het met jullie te delen.

Dus hierbij!

Lasagne met tomatenricottasaus

Ingrediënten:

 • Lasagnevellen
 • 400 gram gemengd gehakt
 • 1 pakje Tomato Frito
 • 250 gram ricotta
 • 200 gram (diepvries)spinazie
 • 1 courgette
 • 1 gele paprika
 • 1 rode paprika
 • 15-tal kerstomaatjes
 • 1 teentje look
 • 1 ui
 • Italiaanse kruiden
 • Verse basilicum
 • Gedroogde basilicum
 • Oregano
 • Peper en zout
 • Afwerking: geraspte kaas (vb. Emental, Gruyère, Comté, Mozzarella, ...)

Bereiding:

 1. Was en snijd alle groenten in kleine blokjes.
 2. Snipper een uitje fijn en stoof aan in boter.
 3. Eenmaal glazig voeg je het gehakt eraan toe en bak je dit rul.
 4. Wanneer het gehakt bijna gebakken is, voeg je de groentjes eraan toe.
  Behalve de tomaatjes.
 5. Kruid met Italiaanse kruiden, basilicum en oregano
 6. Laat enige tijd stoven, tot de groentjes zachter worden.
 7. Na een kleine 10 minuten mag de Tomato Frito erbij + 150 gram ricotta.
  Meng dit geheel goed onder tot je een homogene saus hebt en laat dit gedurende zeker 20 min. zachtjes stoven.
 8. Voeg de fijn gesneden tomatenstukjes eraan toe + enkele blaadjes basilicum, die je vooraf fijnsnijdt.
 9. Proef en indien nodig voeg je nog wat extra kruiden eraan toe (wat ik sowieso gedaan heb, never enough herbs)!
 10. Neem een ander kommetje, zet op het vuur en breng hierin de diepvriesspinazie en laat op een zacht vuurtje smelten/ontdooien.
 11. Hierna mag een geplet teentje look erbij alsook 100 gram ricotta.
  Breng dit geheel op smaak met peper en zout en meng goed onder.
  Haal nu van het vuur.
 12. Nu kun je de lasagne in laagjes opmaken.
  Begin met een dun laagje spinazie-ricotta, hierop enkele lasagnevellen, hierop tomaten-ricottasaus, hierop de spinazie en de ricotta, opnieuw lasagnevellen, nogmaals de tomaten-ricottasaus en het spinazie-ricottamengsel, vervolgens nog een laatste laag lasagnevellen en eindig met de tomaten-ricottasaus.
 13. Strooi nog wat geraspte kaas - naar keuze - over de saus en plaats in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende een klein halfuurtje.

Of maak - net zoals wij dit deden - 2 schotels en houd er ééntje voor 's anderendaags. Lekker makkelijk!

En wie houdt er nu niet van 2 keer lasagne op een rij?!

 

Smakelijk! En laat mij gerust weten wat jullie ervan vonden.

Reactie schrijven

Commentaren: 0