· 

Lasagne met zalm en prei

Wederom foto's die wellicht niet als insta- noch foodblog proof bestempeld zullen worden! Maar ... de gerechtjes zijn er daarom zeker niet minder lekker op. Ik twijfel enorm of ik mij nu een 'professionele' kodak zou aanschaffen om mijn gerechten wat mooier te kunnen presenteren, maar daar ben ik momenteel nog niet toe gekomen. Dus doe ik de komende tijd nog even beroep op mijn trouwe Huawei-toestelletje.

 

Woensdagavond was ik eigenlijk helemaal niet van plan om te koken, maar ik had nog wat zalm in de koelkast liggen en had eigenlijk helemaal geen trek in een simpele boterham met zalm en kon mezelf bijgevolg helemaal niet weerhouden om toch even mijn keukentje op te zoeken om na te gaan of ik o.b.v. leftovers niet snel iets in elkaar kon flansen. Resultaat?

Deze eenvoudige, smeuïge en bovenal heerlijke lasagne met gerookte zalm en prei. Benieuwd naar het recept? Neem dan snel een kijkje hieronder.

 

Ingrediënten voor 2 personen:

 • Lasagnevellen
 • Gerookte zalm
 • 300 gram prei
 • 1 flesje room - light
 • 150 à 200 gram kruidenkaas - type Philadelphia of Boursin Cuisine
 • 1/2 groenten bouillonblokje
 • Handje gruyère of emmental of andere gratinkaas
 • Kruiden: tijm, rozemarijn, peper en zout

 

Bereiding:

 1. Was de prei en snijd het wit van de prei fijn.
 2. Smelt wat boter in een pan en stoof de prei aan. Kruid inmiddels met wat peper, zout, tijm en rozemarijn.
 3. Na een 5-tal minuutjes mag de kruidenkaas toegevoegd worden aan de prei.
  Meng het geheel goed onder.
 4. Voeg nu ook de inhoud van het flesje room toe.
 5. Je kunt nu ook nog 1/2 groente bouillonblokje hieraan toevoegen, maar dit is optioneel.
 6. Proef even of alles voldoende gekruid is en voeg naar smaak wat extra kruiden toe. Let wel, de gerookte zalm alsook de kruidenkaas zorgen doorgaans al voor een uitgesproken smaak, dus wees niet te enthousiast.
 7. Neem een ovenschotel en begin met een laagje prei. Leg nu een laagje gerookte zalm hierbovenop en vervolgens de lasagnevellen.
 8. Herhaal deze stap een 3-tal keer en eindig met een laagje prei waarop je dan wat gemalen kaas kun strooien die voor een knapperig goudgeel korstje zal zorgen.
 9. Plaats de schotel gedurende een 30-tal minuutjes in een voorverwarmde oven op 180°C
 10. Je kunt even met een mesje prikken na een 25-tal minuutjes om na te gaan of de lasagnevellen reeds voldoende gaar zijn.

Smakelijk.

 

Tip: je kunt hier ook variëren met de groentjes. Denk bijvoorbeeld aan broccoli waarbij je eventueel afwisselend een laagje prei en broccoli kunt leggen. Ook spinazie komt in dit gerecht heel goed tot zijn recht.

Reactie schrijven

Commentaren: 0