· 

Tagliatelle met spekjes in een romig tomatensausje

tagliatelle met spekjes in een romig tomatensausje
tagliatelle met spekjes in een romig tomatensausje

Oh boy, is het heus nog maar maandag? Reeds oververmoeid en met heel wat tegenzin de nieuwe werkweek ingestapt ... Kom maar op met die vakantie!

Maar inmiddels is het nog even flink op mijn tanden bijten.

 

Het is soms verbazingwekkend hoe die helse vermoeidheid als een bom inslaat en mijn hele lichaam zowel fysiek als mentaal weet te beheersen. Slopend, zeker als je zo veel dingen zou willen doen, maar de rest niet mee wil. 

 

Naast working mom ben en wil ik graag zo veel meer zijn en vind ik het toch oh zo moeilijk om af en toe eens los te laten! Maar afgelopen maandagmorgen besefte ik dat ik maar beter wat kon afremmen.

 

Over de middag gaan we met enkele collega's vaak een rondje rennen. Dan houden we het op 5 km om net voldoende tijd over te houden om te douchen en opnieuw richting kantoor te gaan. Dat bezorgt me doorgaans de nodig energie om fully concentrated het werk tegenaan te gaan!

 

 

 

Een pittige lunch run om de werkweek stevig in te zetten. Echter dat zat er ditmaal niet in. Een rustige lunch in de kantine en wat bijpraten met collega's was dus de boodschap.

 

Daarnaast namen mijn partner en ik ons voor om ons dochtertje een avondje bij de grootouders te brengen. Een nachtje doorslapen? Sounds like music to my ears.

 

En tot slot, niet koken! Nou, het was me bijna gelukt! Bijna ... Ik had tot slot geen boodschappen gedaan onderweg naar huis en kreeg dus ook niet de kans om in verleiding te komen. Maar eenmaal thuis trok ik de koelkast open en zag ik onmiddellijk enkele zaken liggen waarmee ik in een handomdraai een pastagerecht op tafel kon zetten. Trouwens, de ingrediënten zou ik toch moeten gebruiken want food-waste daar doe ik niet aan mee!

 

Het werd uiteindelijk een heel envoudige tagliatelle met gebakken spekjes in een tomatenroomsausje. Helemaal budget proof, bereid in een mum van tijd en de maaltijd bij uitstek wanneer je noch veel tijd hebt noch veel zin hebt om te koken.

 

Ingrediënten voor 2 personen:

 • Tagliatelle
 • 250 gram (gerookte) spekjes
 • 1 tros honingtomaatjes
 • 1/2 pakje Tomato Frito
 • 120 ml room
 • 1 el tomatenpuree
 • 1 ui
 • 1 teentje look
 • Provençaalse kruiden
 • Peper en zout

Bereiding:

 1. Kook de pasta gaar volgens de verpakking, in gezouten water.
 2. Snijd het uitje fijn en plet het teentje look.
 3. Neem een grote pan waarin je de spekjes aanbakt, zonder toevoeging van extra vetstoffen.
 4. Voeg na enkele minuutjes het uitje en het teentje look toe.
 5. Halveer inmiddels de tomaatjes of snijd ze in 4 en voeg de stukjes toe aan de pan. Roer om en laat opnieuw enkele minuutjes stoven.
 6. Nu kun je de tomatenpuree en de Tomato Frito toevoegen. Meng het geheel goed onder.
 7. Kruid met peper, zout en provençaalse kruiden.
 8. Voeg nu de room eraan toe en laat nog enkele minuutjes opwarmen.
 9. Giet de saus nu in de kom, waarin de pasta zich bevindt, en meng alles door elkaar.
 10. Ready to serve!

Smakelijk.

 

Eenvoudig toch? Eventueel nog een handje geraspte kaas en je hebt een volwaardige maaltijd.

 

Uiteraard kun je, mits wat meer tijd en volgens je eigen voorkeur, extra groentjes toevoegen aan het gerecht. Denk maar aan champignons, courgette, paprika, aubergine, ...

 

Tip: vervang de Tomato Frito eens door gewone tomatenblokjes in blik (groot blik) en i.p.v. spekjes kun je gebruik maken van gerookte zalmsnippers die je pas op het einde eraan toevoegt. Eveneens zeer eenvoudig en lekker!

Reactie schrijven

Commentaren: 0