· 

Eenpansgerecht met prei, witlof, krieltjes en gerookte zalm

Dit is een ideaal door-de-weeks gerechtje! Homemade, heel snel klaar en bovenal reuze lekker. Oh ja, en weinig afwas! Hadden de 3 eerste argumenten jullie niet over de eindmeet getrokken, dan doet de laatste dit wel, toch?!

 

Eenpansgerechten maak ik eigenlijk veel te weinig, hoewel je er best volop mee kunt variëren en er heel wat smaakvolle, gezonde mogelijkheden zijn.

 

Mijn vriend is een voorstaander van steevast een pakje diepvriesgroenten en/of een zakje voorgekookte aardappeltjes in huis te halen. Voor ik Olivia had, kwam dit overigens nooit in huis. Omdat ik er tegen ben? Nee joh, helemaal niet! Maar ik stond er gewoon nooit bij stil dat ook dit een optie kon zijn. Ik greep steevast naar de verse producten.

 

Maar zoals ik reeds heb laten vallen, Olivia is een drukke peuter die de term energie een heel nieuwe betekenis weet te geven! En omdat wij, naast ons werk en Olivia, ook nog wel eens gaan sporten of andere zaken dienen te regelen, is de tijd vaak zeer gering. Dus ben ik inmiddels reeds goed op de hoogte van de mogelijke hulpmiddeltjes die ik in huis kan halen wanneer ik toch nog zelf iets in elkaar wens te flansen.

 

Ik kocht afgelopen week een zakje voorgekookte aardappeltjes waarmee ik inmiddels nog niets had aangevangen. Want ik wilde eerst nog even dit uitproberen, oh en dit, en misschien nog heel even dit receptje erbij nemen ... En voor ik het wist was de vervaldatum aan het naderen. En omdat het zeker niet mijn bedoeling is eten te verspillen, besloot ik er gisteren een eenpansgerechtje mee op tafel te zetten. En oh my... wat was dit lekker !

 

Ingrediënten voor 2 personen:

 • Krieltjes - eventueel reeds voorgekookt
 • 2 stengels prei
 • 1 of 2 witloofjes
 • 1 pakje gerookte zalm - 200 gram
 • 120 gram boursin cuisine - ofwel 1/2 potje
 • Klein scheutje room - light
 • 1 ui
 • Verse kruiden: dille
 • Italiaanse kruiden
 • Viskruiden
 • Peper en zout

Bereiding:

 1. Ik nam een pakje voorgekookte krieltjes, dan gaat het nog een stukje sneller - en dat komt mij bijzonder goed uit met een dreumeus die na een dagje opvang best wat aandacht kan gebruiken! Stoof wat boter in een grote pan en bak de krieltjes aan. Kruid deze met de Italiaanse kruiden.
 2. Was de prei en het witlof. Snijd de prei in fijne reepjes.
  Verwijder de bittere kern van het witlof en snijd vervolgens eveneens in fijne reepjes.
 3. Voeg de prei en het witlof toe.
 4. Snipper en snijd het uitje fijn en voeg op zijn beurt toe aan de pan.
 5. Meng het geheel goed om en laat verder stoven op een middelmatig vuur.
  Kruid het gerecht met wat peper en zout.
 6. Ook de zalm mag in fijne reepjes gesneden worden en in afwachting van gebruik opnieuw in de koelkast geplaatst worden.
 7. Voeg nu 1/2 van een potje Boursin Cuisine toe aan de pan, laat even smelten en vermeng.
 8. Na enkele minuten mag je een klein scheutje room toevoegen.
 9. Wacht opnieuw enkele minuutjes af en voeg nu de zalmsnippers toe en wat fijngesneden verse dille.
 10. Werk af met wat viskruiden - indien je dit in huis hebt - anders kun je nog wat extra Italiaanse kruiden toevoegen of wat tijm.
 11. Meng een laatste keer onder en serveer.

Op en top comfortfood waarvan wij naar hartenlust hebben gesmuld!

 

En ok, de kwaliteit van de foto is zeker niet top, maar 's avonds foto's nemen zonder enige lichtinval, verloopt nogal moeilijk wanneer je geen degelijke camera hebt. Maar laat dit jullie kookplezier zeker niet bederven!

 

Smakelijk.

Reactie schrijven

Commentaren: 0