· 

Pasta met gerookte spekjes, bloemkool en doperwten

Pasta met gerookte spekjes, bloemkool en doperwten
Pasta met gerookte spekjes, bloemkool en doperwten

Mijn partner was voor 2 dagen richting Duitsland - Bremen - vertrokken voor het werk en dat betekent meestal dat ik op die dagen/avonden bitterweinig energie en/of tijd spendeer in de keuken voor mezelf. 

 

Doorgaans focus ik mij dan volledig op het meal preppen voor Olivia en het huisje wat op te dirken. Wanneer ik nog wat tijd over heb, gaat dit integraal naar het uitschrijven/bedenken van nieuwe recepten en het opdoen van inspiratie. Lekker neuzen in mijn nieuwe kookboeken en mijn ogen de volle kost geven bij het aanschouwen van de talloze magnifieke food styling foto's die ik op Insta of Pinterest tegenkom. 

 

Soms word ik overspoeld door zo veel ideeën dat ik ze even allen op een rijtje moet zetten om een helder overzicht te krijgen. Daarom heb ik ook ten allen tijde mijn scrapbook op zak. Je weet maar nooit waar of wanneer je plots een waanzinnig goed idee lijkt te hebben maar noch pen of papier te bespeuren zijn om alles te noteren...

 

Na 2 dagen, kreeg ik bericht dat hij slechts in de late avond thuis zou komen maar wellicht de kans niet zou hebben om onderweg een snelle hap te nemen. Ja hoor, message well received ! Maar ik vond het heus niet erg om mijn ideetje - dat ik trouwens de avond voordien opgeschreven had - even uit te testen, nl. pasta met gerookte spekjes, bloemkool en doperwten.

 

 

Ingrediënten voor 3 à 4 personen:

 • Macaroni 
 • 250 gram gerookte spekjes
 • 1 bloemkool
 • Doperwten - werd niet afgewogen
 • 1 rode ui
 • 1 blokje groentenbouillon
 • 1 pakje crème fraîche - vb. Inex
 • Kruiden: marjolein, dragon (bij voorkeur vers), peper en zout

Bereiding:

 1. Kook de macaroni gaar volgens de verpakking.
 2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
  Plaats een pot, gezouten, water op het vuur en laat de roosjes gedurende een 4-tal minuutjes koken.
  Giet af en laat wat koud water over de roosjes stromen - om te vermijden dat ze verder garen.
  Laat nog even uitlekken.
 3. Snijd het rode uitje fijn.
 4. Bak de spekjes aan en voeg wat olijfolie toe na enkele minuten om vervolgens de bloemkool hieraan toe te voegen.
  Laat het geheel een 2 à 3-tal minuutjes bakken.
 5. Voeg nu het rode uitje eraan toe en laat opnieuw enkele minuutjes garen.
  Kruid inmiddels met peper en marjolein.
 6. Voeg nu de crème fraîche toe alsook de diepvrieserwten.
 7. Verkruimel een blokje groentenbouillon boven de crème fraîche en laat op een middelmatig vuurtje smelten.
  Roer regelmatig alles om.
 8. Snijd de verse dragon fijn en voeg toe aan het gerecht.
 9. Proef even of het geheel voldoende gekruid is en voeg naar smaak wat peper, zout, marjolein en of dragon toe.
 10. Serveer met de macaroni.

Snel klaar, budget proof en boordevol smaak. Wij vonden het alvast erg lekker!

 

Tip: voor wie geen gerookte spekjes lust, kan je dit eenvoudig vervangen door traditionele hamblokjes of gerookte kippenreepjes. 

 

Smakelijk.

Reactie schrijven

Commentaren: 0