· 

Quinoa met quorn en veggie roast

Een echte vegetariër ben ik zeker niet en zal ik heus nooit worden. Ik houd nu eenmaal enorm van een mals stukje vlees. Desondanks probeer ik zeker minimum 1 keer per week vegetarisch te koken. Deze gerechte variëren heel sterk gaande van zelfgemaakte groentenburgers, groententaartjes, tot veggie slaatjes waaronder dit slaatje op basis van quinoa, quorn en een groenten-roast.

 

Toen ik een 10-tal jaren geleden voor het eerst quorn in de winkelrekken zag staan, was ik geen grote voorstander. Ik veronderstelde dat quorn gepaard ging met fletse smaken waarvan ik geen verzadigend gevoel kon krijgen. Maar niets is minder waar! Inmiddels heb ik reeds heel wat vegetarische producten uitgeprobeerd. En hoewel lang niet alles mij weet te bekoren (lees: tofu ...) heb ik zowat mijn favorieten eruit gepikt die ik regelmatig verwerk in één van mijn gerechtjes.

 

In dit specifieke receptje heb ik gebruik gemaakt van de gegrilde stukjes van Garden Gourmet. Garden Gourmet heeft trouwens, naar mijn mening, een van de beste groentenburgers binnen de vegetarische productaanbieders.

Deze gegrilde stukjes hebben al wat meer smaak dan de traditionele filetstukjes of quornstukjes. Door middel van wat extra kippenkruiden of paprikakruiden en een vleugje cayenne worden ze nog net wat spicier.

 

Ingrediënten

 • Quinoa
 • Gegrilde stukjes
 • 2 zoete aardappelen
 • 2 wortelen
 • 1 gele paprika
 • Olijfolie
 • Balsamico
 • Tijm
 • Kippenkruiden
 • Snufje cayenne
 • Peper en zout

Bereiding

 1. Bereid de quinoa. Ik doe de quinoa doorgaans rechtstreeks in een kommetje en verhit dit kort zodat de aroma's zich reeds verspreiden. Dit geeft ook een meer intense smaak aan je quinoa. Doe dan het dubbele aan water in het kommetje, sluit af met een dekseltje en laat de quinoa het water volledig opnemen. Dit duurt normaal een 10-tal minuutjes.
 2. Schil de wortel en snijd in blokjes. Doe dit ook voor de zoete aardappel. Ook de gele paprika mag in evengrote stukjes gesneden worden, maar hier mag de schik behouden worden.
 3. Plaats de groenten in een grote ovenschaal (behalve de gele paprika). Besprenkel met een 4-tal el olijfolie. Kruid met tijm, peper en zout en hussel alles goed om.
 4. Plaats gedurende een 25-tal minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Tussenin is het aangewezen om even om te roeren.
 5. Na een 10-tal minuutjes voeg je best de paprika toe (heeft een kortere gaartijd). Roer opnieuw goed om.
 6. Haal de schotel uit de oven en laat even afkoelen.
 7. Ondertussen mogen de gegrilde stukjes aangebakken worden in wat olijfolie met de paprikakruiden, kippenkruiden en het snufje cayenne (de hoeveelheid kruiden is zelf te bepalen - naargelang smaak).
 8. Voeg de groentjes en de stukjes toe aan de quinoa en roer goed om. Kruid eventueel nog wat extra met peper en zout.
 9. Doe nu een 4-tal el balsamico-azijn in de salade of maak eventueel gebruik van sojasaus om de schotel af te werken.

Lekker, gezond, fris quinoa-slaatje die je prima kunt vooraf maken om mee te nemen naar het werk. Maar eveneens een slaatje waarmee je volop kunt variëren waarbij gebruik gemaakt kan worden van diverse soorten groenten of waarbij men kan opteren voor stukjes gebakken kip of kalkoen.

 

Maar deze versie vind ik alvast best geslaagd.

 

Smakelijk !

Reactie schrijven

Commentaren: 0