· 

Pompoensoep met gele paprika en curry

Pompoensoep met gele paprika en curry

It's fall baby en dat gaat zeker niet onopgemerkt aan ons voorbij, want we kregen de afgelopen reeds een ruime hoeveelheid regen toebedeeld! Hoewel de temperaturen momenteel nog behoorlijk goed meevallen, vraagt dit winderig, druilerig weertje wel om wat extra warmte. 

 

De herfst betekent voor mij ook steevast de ideale opportuniteit om bepaalde groentes en overige ingrediënten weer in huis te halen. En dan is pompoen alvast eentje die er niet aan mag ontbreken. Niet alleen heerlijk van smaak maar ook veelzijdig in gebruik. De oranje getinte groente zorgt er tevens voor dat eender welk gerecht wat extra kleur op zijn bord krijgt, het oog wil nu eenmaal ook wat!

 

Uit de vele gerechten, is pompoensoep er eentje dat steevast elk jaar opnieuw menig keer op tafel komt. En dan bij voorkeur mijn lievelingssoep, namelijk in combinatie met gele paprika en flink wat currykruiden. Een pittig soepje dat mij in een mum van tijd weet op te warmen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten:

 • 1/2 butternut
 • 1 gele paprika
 • 1 grote ajuin
 • 2 bouillontabletten - groente
 • Water
 • Verse peterselie
 • Currykruiden
 • Peper en zout

Bereiding:

 1. Snipper de ui fijn en smelt inmiddels een klontje boter in een grote kom.
 2. Van zodra de boter gesmolten is, mag de ui eraan toegevoegd worden en laat je het even glazig stoven op een zacht vuurtje.
 3. Snijd de butternut in 2. Ik nam de helft waarin de zaadlijst niet verwerkt zit. Snijd de schil af en snijd vervolgens het vruchtvlees in blokjes. Voeg toe aan de ui.
 4. Was en snijd de paprika in 2, verwijder de zaadlijst en snijd dan in blokjes en voeg tevens toe aan de kom.
 5. Meng goed onder. Breng op smaak met wat peper, zout en currykruiden (1 tl).
 6. Voeg nu 2 bouillontabletten toe (groente) en water. Het water werd niet afewogen, maar ik zorg ervoor dat de groente net onderstaat.
 7. Zet nu op een iets hoger vuur en laat koken. Dit kan +/- 20 minuutjes in beslag nemen.
 8. Mix de soep fijn.
 9. Breng op smaak met verse versnede peterselie en proef of de soep nog wat extra curry kan gebruiken.
  Ik voegde er - op gevoel - nog wat extra aan toe. Wat extra spice mag gerust.

Heerlijk met lookbroodjes trouwens en vooral heerlijk eenvoudig. Dit soepje heb je zo klaargespeeld, maar de kleuren-en smaakcombinatie doen het hier geweldig goed samen.

 

Smakelijk!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0