· 

Tagliatelle met scampi in curry

Mijn eerste werkdag na een meer dan deugddoende vakantie is aangebroken! Heel even denk ik te hebben gedroomd wanneer ik mijn wekker hoor afgaan en wentel ik mij dus nog wat dieper in mijn knusse lakentjes. Maar wanneer ik merk dat het alarm alleen maar toeneemt in volume, besef ik dat de vakantie er toch echt op zit. Wim heeft nog een extra dagje verlof en dus hoeft hij het warme nestje niet te verlaten. Zo snel als ik kan, zet ik de vervelende wekker uit en rep ik mij uit de slaapkamer om te vermijden dat hij wakker wordt. Back to reality!

 

Van zodra ik toekom, start ik mijn pc op. Ook mijn computer heeft precies wat moeite om weer op gang te komen. Of heeft hij misschien behoorlijk wat werk om alle mails van de afgelopen 3 weken binnen te trekken? Oh boy, dat beloofd... Maar een pluspunt om op vrijdag van start te gaan: de maandag erop begin ik met een quasi schone lij. Of is dat net een beetje te veel wishful thinking? Nou, vooruit met die geit!

 

Omdat ik wellicht behoefte zou hebben aan een grote portie comfort food haalde ik vrijdagmorgen reeds een kleine 20-tal scampi uit de vriezer zodat ze de ganse dag kunnen ontdooien in de koelkast. Een stevige pastamaaltje zou er dus wel inkunnen. Een heerlijke romige curry met in lookboter gebakken scampi met een ruime hoeveelheid wokgroentjes. Reeds wat om naar uit te kijken.

 

En ik kan jullie garanderen, het was heerlijk, jawel! En vooralijk heerlijk eenvoudig.

 

Ingrediënten voor 2 grote of 3 kleinere eters:

 • 20-tal scampi
 • Tagliatelle
 • 1 zakje wokgroenten (bestond uit taugé, prei, paprika, en fijne wortel)
 • 1 grote teen look
 • 2 trostomaten
 • 300 ml kippenbouillon
 • 100 ml light room
 • Currykruiden
 • Italiaanse kruiden
 • Optioneel: kurkuma en cayenne
 • Peper en zout

Bereiding:

 1. Laat de scampi ontdooien. Ik haal ze reeds in de voormiddag uit en laat ze in de koelkast gedurende de dag ontdooien. Ik verwijder nadien de schaal alsook het darmkanaal alvorens ze opnieuw in de koelkast te plaats voor gebruik.
 2. Neem een grote, bij voorkeur diepe, pan en smelt hierin een klont boter.
 3. Plet een grote teen look en laat even stoven in de boter.
 4. Voeg na enkele minuutjes nu de scampi toe, kruid royaal met peper en zout (en eventueel scampikruiden, wat ik doorgaans doe voor wat extra pit). Laat kortstondig, maar op een hoog vuur bakken. Meestal een 3-tal minuutjes per zijde, maar indien het wat krokanter gebakken mag, zoals wij ze lusten, kun je ze 1 minuutje langer bakken aan elke zijde.
 5. Haal de scampi uit de pan, steek ze in een potje en bedek met aluminiumfolie om warm te houden.
 6. Voeg, indien nodig wat extra boter toe in de pan waarin de scampi gebakken werden. Dit was voor mij niet nodig. Voeg nu de wokgroenten eraan toe. Kruid ze met peper, zout en 1 grote eetlepel currykruiden. Laat dit enkele minuutjes stoven.
 7. Voeg nu wat bloem toe en laat kort opdrogen.
 8. Giet nu 300 ml kippenbouillon erbij en zet het vuur wat hoger zodat het kan indikken.
 9. Kook inmiddels de tagliatelle gaar (volgens de verpakking).
 10. Van zodra de bouillon wat consistenter geworden is, kun je de room eraan toevoegen.
 11. Laat opnieuw even sudderen/indikken. Laat dit zeker niet te lang indikken, of je houd er geen saus meer aan over!
 12. Snijd inmiddels 2 tomaten in fijne blokjes (verwijder wel de zaadlijsten) en voeg toe aan de saus.
 13. Voeg nu ook de scampi eraan toe en laat nog even opwarmen.
 14. Werk af met met wat Italiaanse kruiden.
 15. Proef even of de curry de gewenste smaak heeft. Je kunt er eventueel nog wat extra currykruiden aan toevoegen of wat kurkuma voor de extra gele kleur. Ook een snufje cayenne kan hieraan te pas komen indien je wat meer pit wenst!
 16. Serveer de tagliatelle met de romige scampi.

Comfort food op zijn best!

 

Smakelijk lieve volgers.

Reactie schrijven

Commentaren: 0