· 

Witte chocoladecake

Er schuilt in mij geen bakker! Maar dat weten jullie wellicht reeds al op basis van mijn voorgaande baksels en posts hieromtrent. Hoewel ik een ontzettend grote zoetekauw ben, beschouw ik mezelf nog steeds als een groter liefhebber van hartig dan zoet. Op chocolade na dan - obviously !

 

Maar nu en dan kan ik wel van genieten om de geur van versgebakken zoete lekkernijtjes in huis te hebben.

Witte chocolade brownies of blondies staan al erg lang op mijn to-do-list en tot op heden heb ik ze nog nooit gebakken omdat ik nog steeds op zoek ben naar het recept dat mij kan overtuigen ermee aan de slag te gaan. Dus ideetjes, tips, aanraders, ... ze zijn meer dan welkom!

 

 

 

 

Maar goed, omdat ik inmiddels wel een grote pak witte chocolade in huis gehaald had, vond ik het best sneu er niets mee aan te vangen en besloot ik wat ideetjes op te doen en er vervolgens toch nog wat mee te gaan bakken.

Het werd uiteindelijk deze witte chocoladecake.

 

De textuur en smaak komen helemaal niet in de buurt van een brownie, maar hij was echt heerlijk en bijgevolg in een mum van tijd op. Olivia moest ik dus regelmatig teleurstellen omdat ze wellicht het ene na 't andere plakje had opgegeten. Maar ook manlief wist de cake te appreciëren.

 

Je kunt de cake het best vergelijken met een 4/4de cake maar dan met een extra zoete, smeuïge toets van witte chocolade.

Ingrediënten:

 • 150 gram patisseriebloem
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 100 gram boter
 • 120 gram bloemsuiker
 • 200 gram witte chocolade
 • 1 dl melk
 • 2 eieren
 • Enkele druppels vanille-aroma
 • Optioneel: amandelschilfers

 

 

 

 

 

Bereiding:

 1. Vermeng de patisseriebloem met 1 theelepel bakpoeder.
 2. klop de bloemsuiker op met de 2 eieren tot je een schuimig, wit mengsel verkrijgt.
 3. Rasp 100 gram witte chocolade fijn of snijd d.m.v. in hele fijne blokjes.
 4. Smelt de boter met 100 gram witte chocolade en 1 dl melk op een matig vuurtje.
  Roer regelmatig zodat er niets gaat aanbranden of blijven plakken.
  Haal vervolgens van het vuur en zet even opzij.
 5. Voeg de bloem toe aan het suiker/eimengsel en meng stevig onder om klonters ter vermijden.
 6. Ook het boter- en chocolademengsel mag eraan toegevoegd worden, waarna je opnieuw alles mag onderroeren.
 7. Voeg er nu ook nog de fijn gesneden of geraspte chocolade en enkele druppels vanille-aroma aan toe en meng kort onder.
 8. Giet het geheel nu in een cake vorm en werk eventueel af met wat amandelschilfers.
 9. De cake mag nu 30 min. op 180°C in de oven.
  Zeker niet veel langer of de cake gaat binnenin te droog worden.
 10. Haal uit de oven en laat even afkoelen alvorens je de cake uit de bakvorm haalt.

Ik vond deze cake een absolute topper en ga ik ongetwijfeld meer maken!

Omdat ik een fervent liefhebster ben van amandelsmaak, voeg ik er wellicht de volgende keer wat amandelmeel aan toe.

 

Een gezond baksel kan je het zeker niet noemen, maar dergelijke zoete zondes gaan er wellicht bij iedereen in, toch?! Met een kopje koffie of thee in de ene hand en een lekker versgebakken plakje cake in de andere hand genoot ik gisterennamiddag, met volle teugen, van de eerste zonnestraaltjes die mijn snoetje tegemoet kwamen.

 

Misschien ben ik dan toch geen echte kneus in't bakken? Nou, laat het mij zeker weten indien je deze cake gebakken hebt en wat je ervan vond!

 

Smakelijk.

Reactie schrijven

Commentaren: 0