· 

Garnalencocktail met currydressing

De feestdagen zitten er - helaas - op en hoewel ik telkens uitkijk naar de gezellige drukte dat deze periode met zich meebrengt, ben ik tevens opgelucht wanneer alles back to normal is. Het gaat vaak gepaard met heel wat verplichtingen, een helse - soms ietwat stressvolle - zoektocht naar ein-de-loos veel cadeautjes waarbij ik ieder jaar vol overtuiging en goede moed op zoek ga naar de meest originele geschenken maar ook bijna elk jaar mijn toevlucht zoek tot een bon wegens tijdgebrek en, last but not least, een hele resem kerst- en eindejaarsdinertjes waardoor een aanzienlijk aantal mensen plots het lumineuze idee hebben om een lidmaatschap bij de fitness, als eerste goede voornemen van het jaar, op hun lijstje te zetten.

 

Nou klink ik behoorlijk sceptisch, maar dat is het zeker niet want voor mij draat het bovenal om het samenzijn. Ik kijk er telkens reuze naar uit om deze periode knus door te brengen met mijn gezinnetje. En waar het afgelopen jaar nogal stroef verliep met Olivia die toen in het ziekenhuis lag met RSV, verliep het dit jaar reeds gans anders. Uiteraard kun je met een dreumes nog steeds niet steevast doen wat je wil, maar we kregen voor het eerst de kans om wat uit te slapen en konden we zelfs hier en daar enkele uitstapjes inplannen. De familiebezoekjes verliepen ook vlekkeloos. Hoewel ze even uit haar routine werd gehaald omdat we van het ene bezoekje in het andere tuimelden, ging ze hier bijzonder goed mee om.

 

Toen ik deze morgen door mijn partner gewekt werd, voelde ik mij behoorlijk brak en was de motivatie om terug te gaan werken even ver zoek! Mijn weekje verlof is voorbij gevlogen. Time sure flies by when you're having fun. Nou, dat beaam ik graag.

Maar goed, even op mijn tanden bijten en ik verlaat mijn warm nestje en strompel vervolgens de badkamer in om mij klaar te maken voor de eerste werkdag van het nieuwe jaar. Ook Olivia was deze morgen reeds vroeg van de partij hoewel ze de afgelopen week haast elke dag uitgeslapen heeft. Dat vond ik echt gek. Net alsof ze het aanvoelde dat ook voor haar de vakantie erop zat... Of was dit puur toeval? Nou, wie zal het zeggen...

 

Hoewel ik de afgelopen dagen volledige in vakantiemodus was, heeft het mailverkeer niet stilgezeten en dat betekent maar 1 ding: er onmiddellijk volop invliegen!

 

Maar het is middag en dat houdt in dat ik even tijd maak om een receptje met jullie te delen dat ik zowel met Kerst als met Oudejaar aan mijn familie en vrienden presenteerde. Hoewel ik ook dit jaar opnieuw geëxperimenteerd heb met diverse zaken, mag ik concluderen dat dit hapje wellicht bij iedereen het meest in de smaak viel. Een bijzonder eenvoudige maar bovenal smaakvolle amuse waarvan ik denk dat ze ook jullie kan bekoren, nl. een garnalencocktail met currydressing. Check below!

 

Ingrediënten - voor een 8-tal potjes:

 • 1 pakje garnalen van 150 gram
 • 1/2 mango
 • 1 avocado
 • 1 eetlepel natuuryoghurt
 • 1 eetlepel mayonaise
 • 1 tl mosterd
 • Verse bieslook
 • Currykruiden
 • Peper en zout

Bereiding:

 1. Neem een grote kom en doe hier de garnaaltjes in.
 2. Schil de mango en snijd in fijne blokjes en voeg vervolgens toe aan de garnaaltjes.
 3. Ga op de zelfde manier te werk met de avocado.
  Probeer de avocado zo laat mogelijk te snijden omdat deze groente snel bruin dreigt te worden.
  Indien je toch verkiest dit enige tijd op voorhand te snijden, kun je wat citroen/limoensap toevoegen opdat hij zijn kleur zou bewaren.
 4. Maak de dressing o.b.v. de yoghurt, de mayo en de mosterd. Meng goed onder en kruid royaal met currykruiden. Ik heb dit zelf niet afgemeten maar doe dit op het gevoel. Uiteraard is het van belang om even te proeven of ze reeds de gewenste smaak heeft. Voeg vervolgens toe in de kom.
 5. Snijd wat verse bieslook fijn en voeg eveneens toe.
 6. Kruid bij met peper en zout, meng vervolgens het geheel en proef even of alles voldoende op smaak werd gebracht.
 7. Vul de glaasjes en zet koel.
 8. Haal de glaasjes toch een 5-tal minuutjes, voor het serveren, uit de koelkast.
 9. Snij eventueel nog wat bieslook fijn om bovenop elk hapje te serveren, zo kleedje je het hapje nog wat extra aan!

Zoals ik hierboven reeds zei, heel eenvoudig. Maar ik vond het zelf erg lekker en ook mijn gasten hebben er volop van genoten.

Voor mijn partner hield ik een extra potje opzij in de koelkast en genoot er ook 's anderendaags nog van.

 

Tip: deze mengeling is ook heerlijk als vulling in een tomaat (t.v.v. de klassieke tomaat-garnaal). Het is dus heus geen christmas-exclusive-appetizer.

 

Smakelijk !

 

Laat gerust weten wat jullie ervan vonden!

Reactie schrijven

Commentaren: 0