· 

Bbq chicken wraps

Mijn laatste werkdagen zijn aangebroken en dan kan mijn vakantie officieel van start gaan. We trekken een weekje richting het zuiden van Frankrijk, waar ik best wel naar uitkijk. We hebben een bewogen jaar achter de rug en hebben deze vakantie - naar onze mening - echt verdiend.

 

Het aftellen is begonnen waardoor ik merk dat mijn motivatie behoorlijk zoek is. Ik had verwacht dat ik de laatste dagen voorafgaand aan de vakantie een extra energieboost zou hebben, maar blijkt dit net andersom te zijn.

 

Na mijn zwemtraining, trok ik vrijdagavond richting het grootwarenhuis waar ik doorgaans als een extentrieke enthousiasteling tal van ingrediënten insla omdat mijn hersenpan opnieuw overloopt van kookideetjes die ik zo snel mogelijk in de praktijk wil zetten. Maar gezien ons reisje in het vooruitzicht, hield ik mij bedaard en beperkte ik mij tot de essentiële zaken.

 

Het werd dit weekend dus vooral 'restjes koken'. Dit type koken brengt heel wat voordelen met zich mee:

 1. Budget proof
 2. Je beperkt je - doorgaans - tot een minimum aantal ingrediënten
 3. Je hoeft geen extra boodschappen te doen waardoor je zowel tijd als energie hebt uitgespaard
 4. Je laat niets overbodig verloren gaan
 5. Je berust op je creative mind - wat ook wel risico's inhoudt ...

Dit weekend heb ik enkel wat verse kipfilet moeten inslaan om de receptjes die ik voor ogen had, op zaterdag en zondag, klaar te maken.

 

Zondag koos ik voor een snelle bbq chicken wrap. Ze vallen hier alsmaar meer in de smaak. Een snelle hap waar je werkelijk alle kanten mee uit kan gaan. Variaties bij de vleet. Omdat de bbq pulled chicken reeds een succes was, vertrouwde ik erop dat ook deze wraps in de smaak zouden vallen.

 

Ingrediënten voor 2 grote wraps:

 • Tortillavellen
 • 1 kipfilet
 • Ruccola
 • 1 gele paprika
 • 1 zakje wokgroenten (ik nam een mix bestaande uit taugé - courgettereepjes - wortelreepjes)
 • 1 rode ui
 • 1 el sojasaus
 • 1 el ketjap manis
 • Peper en zout
 • Kippenkruiden
 • Paprikakruiden
 • 2 el bbq-saus
 • Optioneel: wat geraspte gruyère
 • Optioneel: stukjes ananas

Bereiding:

 1. Snijd de kipfilet in fijne stukjes.
 2. Was en snijd de paprika in reepjes.
 3. Snipper het rode uitje en snijd ook dit fijn.
 4. Bak de kippenblokjes aan in wat olie en kruid royaal met kippenkruiden en paprika.
 5. In een andere pan stoof je de gele paprika in wat olijfolie met het rode uitje.
  Voeg na 2 minuutjes ook de groentenmix toe. Laat het geheel op een middelmatig gaar worden.
  Breng op smaak met peper, zout, sojasaus en ketjap manis.
 6. Controleer inmiddels of de kip voldoende gebakken is.
  Zodra de kip gaar is, haal je het pannetje van het vuur en voeg je de bbq-saus toe.
  Meng goed onder, de saus wordt wat vloeibaarder door de warmte.
 7. Neem nu de tortillavellen en leg per vel wat ruccolasla.
 8. Verdeel nu eveneens de groentenmix bovenop de ruccola.
 9. Leg hier bovenop de stukjes bbq - kip.
 10. Je kunt er eventueel nog wat geraspte kaas overstrooien of wat stukjes ananas aan toevoegen om een frisse toets aan de wraps te geven.
 11. Wrap it up en you are ready to attack your meal.

Smakelijk!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0