· 

Quinoamix met veggie roast en spiegelei

Ik heb zo van die dagen dat ik precies weet wat ik ga klaarmaken. Mijn boodschappenlijstje heb ik op zak en goedgemutst wil ik naar de winkel vertrekken. Maar dan merk ik dat, de baan die van mijn werk richting thuis gaat, volledig afgezet werd. It's that time of the year again ... Rally Ieper!

Hoewel dit nog steeds heel wat opkomst oplevert, is het helemaal niet aan mij besteed. Een weekend waarin je volledig geblokkeerd zit, je bijna verplicht bent ruim op voorhand boodschappen te doen of een alternatieve weg uit te stippelen indien je plannen hebt en het milieu het flink mag bekopen en vervolgens een jaar nodig heeft om te herstellen...

 

Nou goed, ik veronderstel dat jullie hier niet gekomen zijn om mijn klaagzang te lezen. Moraal van het verhaal? Ik moest mijn initiële plan houden voor wat het was en noodgedwongen overschakelen naar plan B. Plan B: leftover cooking!

 

Eenmaal thuis begaf ik mij onmiddellijk richting de berging. Even een blik naar links en rechts werpen en de puzzelstukjes vielen snel in elkaar. Een mix van quinoa met geroosterde groenten en een spiegeleitje on top. Mocht het mislopen, zouden we ons moeten tevreden stellen met een boterham.

 

Maar na reeds 1 hap waren zowel mijn hubbie als ik helemaal overtuigd! Een stukje vlees hebben we zeker niet gemist. Een toppertje die zowel bij jong als oud in de smaak valt, want ook mijn dochtertje - die trouwens volgende week, vrijdag 29/06/18, 1 jaar wordt - sperde haar mondje wagenwijd open. 

 

Ingrediënten:

 • Quinoamix: mix bestaande uit quinoa, linzen, gedroogde groenten, ... (wordt verkocht in de Delhaize).
 • 1/3 butternut
 • Paprikamix: rode, gele en oranje paprika's
 • 3 wortelen
 • 1 tros kerstomaatjes 
 • Eieren
 • 3 el olijfolie
 • Currykruiden
 • Komijn
 • Peper en zout
 • Provençaalse kruiden

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 200°C
 2. Was en snijd alle groenten in kleine blokjes.
 3. Neem een grote ovenschaal en plaats alle groentjes hierin - behalve de tomaatjes.
 4. Doe een 3-tal el olijfolie in de ovenschaal en kruid royaal met currykruiden, komijn, peper en zout.
 5. Hussel alles om en plaats de ovenschaal in de oven. Dit gedurende een 30 à 40-tal minuutjes. Houd nauwlettend in de gaten en haal de schotel tussenin even uit om opnieuw om te roeren en voeg dan pas de tomaatjes toe.
 6. Terwijl de groenten roosteren, zet je een potje water op het vuur. Breng dit aan de kook (ongeveer 3 dl water voor 1 zakje).
 7. Zodra het water kookt, voeg je de quinoamix toe, haal je het potje van het vuur en dek je dit af.
  Laat gedurende 10 minuten afgedekt staan opdat het water geabsorbeerd zou worden.
 8. Voeg een klontje boter toe aan de mix.
 9. Haal de schotel uit de oven.
 10. Doe de quinoamix in een grote kom en voeg de geroosterde groenten hieraan toe.
  Meng het geheel goed onder. 
 11. Ik heb vervolgens het geheel opnieuw afgekruid met curry, komijn peper en wat zout en 1 el olijfolie.
 12. Bak nu de spiegeleitjes - bij ons waren er dit 2 per persoon - en kruid af met wat peper, een snufje zout en provençaalse kruiden.
 13. Serveer de quinoa, groentjes met bovenop een spiegeleitje.

Een gezond smaakbommetje dat weinig werk vergt en helemaal budget proof is. Het is bovendien ook een prima licht verteerbaar gerechtje dat zowel in de lente- als zomermaanden ongetwijfeld in de smaak zullen vallen. 

 

Smakelijk.

Reactie schrijven

Commentaren: 0