· 

Kleine meisjes worden groot

Oh wat vliegt de tijd toch snel. Er werd mij altijd verteld dat de tijd nog zo veel sneller lijkt voorbij te gaan eenmaal je kinderen hebt, nou dat kan ik nu beamen. Ok, ok... ons meisje is slechts 6 maanden. Maar toch zijn de maanden zo aan mij voorbijgegaan.

 

En hoewel ik van elke dag geniet met ons dochtertje, ben ik ergens ook opgelucht dat het eerste half jaartje achter de rug is.

Het waren, zonder enige twijfel, zware maanden waarbij onze fysieke en mentale toestand behoorlijk op de proef werd gesteld. De reflux, de onuitputtelijke energie van Olivia, de helse zoektocht naar de juiste voeding (we zitten momenteel op nummer 7) alsook de bijzonder korte nachtjes hebben hun tol geëist. Het roze wolkje verdween na enkele maanden als sneeuw voor de zon.

 

Maar doorzettingsvermogen, de liefde die we voor ons dochtertje voelen en de steun die we, als partners, bij elkaar konden vinden hebben ervoor gezorgd dat we deze moeilijke periode konden overbruggen en optimaal genoten van de leuke, mooie en rustige momentjes die we hadden.

In dergelijke fases van je leven, besef je wat vermoeidheid met een mens doet. Je gaat weliswaar functioneren op automatische piloot waarbij enkel de hoogst noodzakelijke zaken er nog toe doen. Maar daarnaast ga je ook dan pas echt realiseren hoe belangrijk naastenliefde is en dat het van primordiaal belang is dat je als partners de handen in elkaar moet slaan om er uiteindelijk het beste ervan te kunnen maken.

Een heuse opdracht als je het ons vraagt, want na een accumulatie van slaapgebrek was het opbrengen van empathie, tegenover elkaar en onze naasten, niet altijd even gemakkelijk.

 

Nu ik er op terugblik, vind ik het van belang om hierover te bloggen. Op vele websites en blogs wordt dit facet, naar mijn mening, niet voldoende benadrukt (uiteraard is ook elke situatie en baby'tje verschillend).

Nu Olivia een half jaartje oud is, merken we dat ook zij haar ritme min of meer lijkt te vinden. Het overstappen naar vaste voeding, de mogelijkheid om reeds 'op zelfstandige basis' zaken te ontdekken met haar handjes en mondje (Ja hoor, quasi elk voorwerp gaat onmiddellijk richting de mond), het plezier dat ze ervaart wanneer je haar toelacht, streelt of even met haar speelt en het toepassen van wat structuur en regelmaat in haar leven zijn waarschijnlijk enkele sleutelelementen die er hebben toe bijgedragen dat ze geluk en rust ervaart.

 

Hoewel zij elke dag bijleert, leren ook wij elke dag bij van haar. We hebben geleerd om beter met haar gevoelens van angst en onrust om te gaan, We hebben haar signalen, waarbij ze te kennen geeft dat ze honger heeft, moe is, aandacht wil, etc., leren kennen. We weten alsmaar beter wat ze wel of niet apprecieert, welke speeltjes ze het liefst om zich heen heeft, dat ze het helemaal niet fijn vindt om afgezonderd te zijn, dat ze het van essentieel belang vindt om alles om zich heen te kunnen zien en opnemen...

Volgens mij kunnen we zeggen dat we er best bedreven in geraken! En wanneer ik het even echt niet weet, waarvoor ik me heus niet schaam (ook niet als mama), dan probeer ik mijn partner te raadplegen. We proberen elkaar nu zo goed mogelijk aan te vullen en weten van elkaar waar de ene beter mee omgaat dan de andere.

 

Het nieuwe jaar is van start gegaan en het lijkt alsof er alsmeer meer mensen om me heen zwanger zijn. In een nog niet zo ver verleden, was dit ook nog van toepassing op mij. En eerlijk toegegeven, ik ben blij dat de bevalling achter de rug is. Het is zo veel leuker nu ons gezinnetje van 3 naar 4 is gegaan.

 

Zowel haar zusje, mijn partner als ik proberen op regelmatige basis foto's te nemen. We zijn namelijk niet goed geplaatst om vast te stellen in welke mate ze verandert, groeit, evolueert, ... Dankzij onze reeds uitegebreid album kunnen wij deze evolutie nu evenzeer constateren.

En jeetje, wat verandert ons Olijfje toch snel. Hoewel ze een piepkleine spruit, van 2kg720 en 46 cm, was bij de geboorte, weegt ze inmiddels reeds een flinke 7kg300 en is ze op weg naar 68 cm.

 

Er wachten ons zeker nog moeilijke momentjes, maar we zijn er van overtuigd dat deze ruimschoots gecompenseerd zullen worden door middel van de gelukzalige periodes die we met haar zullen kennen!

 

Op naar de volgende 6 maanden dus !

Reactie schrijven

Commentaren: 0