· 

Pasta pesto met kip, broccoli en mozzarella

Hebben jullie het ook zo ontzettend warm? Een beetje afkoeling is, naar mijn mening, wel op zijn plaats. Ja, het is altijd wel wat, te warm, te koud, te nat, te droog, te winderig, ...

Maar mocht er zich een fikse regenbui aankondigen, hoor je mij zeker niet klagen. Het is haast onmogelijk geworden om aan de warmte te ontsnappen die zich zowel bij ons thuis als op mijn werk heeft binnengedrongen en moeilijk te verdrijven is.

 

Een ontzettend groot verlangen naar warme maaltijden heb ik dus momenteel niet. En al helemaal niet als dit betekent dat ik zelf enige tijd boven dampende kookpotten of naast een hete luchtoven dien te vertoeven.

 

Maar weer of geen weer, honger heb ik altijd en thuis heb ik ook enkele knorrende maagjes te vullen. Zondagmorgen trok ik reeds vroeg de keuken in omdat het dan nog relatief fris was en had ik geen enkele twijfel over wat ik zou klaarmaken: pasta met pesto! Ik had namelijk nog een potje zelfgemaakte pesto zitten in de vriezer. Een redder in nood!

Omdat dergelijke recepten hier meestal wel goed in de smaak vallen, maak ik ze graag in het veelvoud omdat we er dan zeker 2 dagen van kunnen smullen en ik op die manier wat tijd heb uitgespaard 's anderendaags.

 

Maar wat jullie vooral willen weten is wat er nou precies in mijn pastaslaatje zit, niet?

 

Vooruit dan maar!

 

Ingrediënten:

 • Pasta - ik koos voor spirelli
 • 1/2 broccoli
 • 1 grote kipfilet
 • 1 zakje mozzarellabolletjes
 • 1 pakje met kers- of honingtomaatjes
 • Enkele eetlepels pesto
 • Eventueel een scheutje room
 • Geroosterde pijnboompitjes
 • Kippenkruiden
 • Basilicum
 • Peper en zout

Bereiding:

 1. Kook de pasta volgens de verpakking in gezouten water en giet nadien af.
 2. Kook de broccoli beetgaar in ongeveer 5 minuutjes in lichtgezouten water - apart kommetje dan voor de pasta of je kunt ook wachten tot de pasta gekookt heeft om nadien van dezelfde kom gebruik te maken.
  Giet af en stroom koel water over de broccoli om te verkomen dat hij verder gaart en laat voldoende uitlekken.
 3. Snijd de kipfilet in stukjes.
 4. Smelt wat boter in een braadpan en bak de kippenblokjes aan en kruid inmiddels met kippenkruiden.
 5. Voeg na enkele minuten de pesto toe en een scheutje room om een wat smeuïge toets te geven aan het gerecht.
 6. Doe de pasta in een grote schaal/kom.
 7. Doe het zakje van de mozzarella open en giet het vocht af en voeg de bolletjes toe aan de pasta.
 8. Voeg ook de broccoliroosjes toe en de gehalveerde kerstomaatjes.
 9. Ook de gebakken kippenblokjes met pesto mogen nu aan de kom toegevoegd worden.
 10. Rooster nog wat pijnboompitten en voeg finaal ook toe aan het gerecht.
 11. Kruid nog wat extra bij met peper, zout en basilicum en roer alles om.

Dit gerecht kun je perfect lauw-warm serveren alsook koud. Dus een prima lunch om 's anderendaags mee te nemen naar het werk.

 

Smakelijk !

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0